ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Ünite Öğretim Planı

03.03.2009
816
A+
A-

SUNU

-İnek resimli kartı alarak tüm öğrencilerin göz hizasında gezdiririm. buna bakın bu hangi hayvan diyerek inceletirim.

– Daha sonra her bir öğrencinin önüne gelerek “buna bak büyüklüğüne bak, bu inek diyerek sunarım.çok güzel inceledin bir yıldız kazandın derim.

– şimdi sorumu soruyorum derim.ve performansı + olan Öğrenci A ‘e söz veririm.uygun parmak kaldıranların yıldızlarını veririm. Öğrenci c,Öğrenci B, Öğrenci D, Öğrenci E, Öğrenci F, Öğrenci G, Öğrenci H sizde Öğrenci A i izleyin derim.

” Öğrenci A ‘ e buna bak bu hayvanın adı ne söyle” derim.

-Öğrenci A inek derse harikasın evet bu hayvanın adı inek derim.1 yıldız kazandın. Öğrenci c, Öğrenci G, Öğrenci D , Öğrenci F, Öğrenci G bu inek derim. sizde çok güzel incelediğiniz için bir yıldız kazandınız derim.

– Yanlış yanıt verirse sunuyu tekrar ederim ve sorumu tekrar sorarım.
-tepkisiz kalırsa tekrar inceletirim. sorumu sorarım. yine tepkisiz kalırsa sunuya geri dönerim.

* diğer tüm öğrencilerede bu süreç uygulanır. Daha sonra inek resmini elime alırım. bu hangi hayvan diye sorarım. Dogru yanıtları pekiştiririm. Bakın ben kulak resmini buraya asıyorum der ve asarım.diğer kartlarlada sunu yaptıktan sonra kartları öğrencilere astırırım.( gösterme bildiriminde oldugu gibi)

SUNU SONU DEĞERLENDİRME

“Evet çocuklar şimdi sizinle kulaktan kulağa oynayacağız” derim. “kimler benimle oynamak ister” derim…….. sen çok güzel parmak kaldırıyorsun 1 yıldız kazandın derim. Bir öğrenciye sorarım.

* “Buna bak bu hangi hayvan kulağıma söyle” derim. Doğru yanıt verirse evet doğru söyledin kimseye söyleme derim. ….. doğru söyledğin için 1 yıldız kazandın derim. Diğer öğrenciye geçerim. Yanlış yanıt verirse yada tepkisiz kalırsa sunuya dönerim.

– çalışmanın bitirilişi diğeriyle aynıdır.

ÖA3)Öğrenci A , Öğrenci B, Öğrenci D,Öğrenci F, Öğrenci c,Öğrenci H çiftlikte yaşayan hayvanlar nelerdir söyle denildiğinde inek, koyun, tavuk, keçi, at, ördek,….. denildiğinde her defasında söyler.

• Bu bildirimde öğretmen panoyu kullanır. Her hayvan kartını kullanarak öğretime başlar. Bu gün sizinle çiftlikte yaşayan hayvanların neler oldugunu öğrenecegiz. Derim.
1. AŞAMA
 Öğretmen önce inek resimli kartı alır. Çocuklar bu inek derim. Şimdi siz söyleyin bakalım bu neymiş.öğretmen evet harikasınız bu inek der.şimdi çok dikkatli dinleyin derim. Dogru yanıtları pekiştiririm. Çocuklara çiftlikte yaşayan hayvanlar nelerdir deyip, çiftlikte yaşayan hayvanları panodan göstererek iki defa sayarım. Sonra çiftlikte yaşayan hayvanlar neymiş kim söyleyecek derim. Dogru yanıtları pekiştiririm.yanlış yanıtlara şimdi beni dinle derim ben sayarım sonra onun saymasını isterim yani model olurum yada dogru söyleyen öğrencileri örnek olarak kullanırım. Sonra söyleyemeyen öğrencilere ben şimdi çiflikte yaşayan hayvanları sayıyorum derim ve sayarım. her öğrenciden doğru yanıtı alınca bu çiftlik hayvanı resmini panoya asıyorum derim ve asarım.

 Aynı şekilde diğer çiftlik hayvanlarını da sunar ve panoya asarım. En son çocuklar çiftlikte yaşayan hayvanlar nelermiş dinleyin bakalım derim.çitflikte yaşayan hayvanlar inek, koyun, keçi, at, tavuk, ördek derim. Daha sonra öğretmen panodan da göstererek çiftlikte yaşayan hayvanlar …… dır diyerek sunu yaparım. Bu sırada yıldızlarıda veririm.
2. AŞAMA
 Öğretmen panodan resimleri göstererek çiftlikte yaşayan hayvanlar nelermiş kim söyleyecek der.bilenlerden başlayarak ilk önce ben söylerim sonra öğrencilere söyletirim. Bilemeyenler olursa bilenleri model olarak kullanır. En sonda da çiftlikte yaşayan hayvanlar ….. dır diyerek sunu yaparım.

3.AŞAMA
Öğretmen hadi bakalım kim duyu organlarını sayacak der. Panodan resimleri kaldırmaz. Öğrencilere gösterir ve saymalarını ister. Öğrenciler söyledikçe evet inek bir çiftlik hayvanıdır, aferim başka varmı acaba diyerek tüm öğrencilere söyletir. En sonunda da yine ….. çiftlikte yaşayan hayvanlardır der.

4. AŞAMA

Öğretmen panodan resimleri kaldırır. Şimdi söyleyin bakalım çiftlikte yaşayan hayvanlar nelerdir söyleyin der. Öğrenciler söyledikce öğretmen panoya asar. Öğrenciler söyleyemezse öğretmen model olur. En sonda da yine ….. çiftlikte yaşayan hayvanlardır der.

SUNU SONU DEĞERLENDİRME

Öğretmen şimdi bir oyun oynayalım der. Panoya karışık olarak çiftlikte yaşayan, ormanda ve evde yaşayan hayvan resimlerini koyarım.her bir öğrenciyi tek tek kaldırarak panodaki çiftlikte yaşayan hayvanları al ve bana ver derim.öğrenci doğru olarak verirse betimleyip pekiştiririm. Diğer öğrenciler içinde aynı süreci uygularım.yanlış yanıtta veya tepkisiz kaldığında ise sunuya dönerim.

ÇALIŞMANIN SONLANDIRILMASI
Çocuklar bugün sizinle hayvanlar ünitesini öğrendik. Bundan sonraki derslerimizde de hayvanlar ünitesini öğrenmeye devam edeceğiz. Siz çalışmamız sırasında ….. kurallarına uydunuz. Bakalım neler kazanmışsınız derim. Ödüllerini veririm.

Destekegitimi
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.