Sararmış klozet kapağı, 2 malzeme ile ve yeni
Tuvalet evlerimizde en çok kirlenen alanlardan biridir ve temiz tutulması gerekir. Bakterilerin çok fazla bulunduğu bu alanların düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Temizleme işlemi için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Elbette bu yöntemlerden bahsetmeden önce sararmanın neden oluştuğunu araştırmak ve sararmayı bir ölçüde engellemek gerekir. Önemli olan bu alanların kullanımıdır. Bu alanlar sararma probleminin yanı sıra çeşitli bakterilerin de üreme alanıdır. Dikkatli kullanım sararmayı ve bakteri gelişimini önleyebilir.
Klozet kapağı neden sarı?
Çeşitli ürünlerin ve suyun tüketimi de sararmaya neden olabilir. Hijyen denilen bu alanların en az ayda bir kez temizlenmesi gerekiyor. Temizlik sırasında gerekli özen gösterilmezse ikinci temizlikte ortamın renginin değişmesi kaçınılmazdır. Elbette sadece temizlerken değil kullanırken de dikkatli olmanız gerekiyor. Tüm işler bittiğinde, kalan kalıntıları tuvalet fırçası ve bol su ile iyice yıkayın. Evde kullandığımız suyun çoğu sert sudur, bu nedenle ne kadar dikkatli temizlerseniz temizleyin yine de iyice temizlenmesi gerekir. Tuvaletin iyice temizlenmesi için çeşitli yöntemler kullanılmaktadır. Uygun yöntemi seçmek için öncelikle kirlenme derecesini belirlemelisiniz. Sararma şiddetli ise gerçekten etkili bir temizlik maddesi seçmeniz gerekir. Elbette tuvaletin rengini ilk kullandığınız andan itibaren biliyorsanız bunu belirlemek kolaydır.
Ev temizliğinde en sık kullanılan malzemelerden biri bulaşık sabunudur. İşleme başlamadan önce kendinizi mikroplardan korumak için eldiven giymelisiniz. Gerekirse klozetin tamamını sert bir fırça veya bezle temizleyin. İşlem tamamlandıktan hemen sonra su ile yıkamayın. Bir süre bekledikten sonra sünger ve bol su kullanarak fırçalayın.