ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Öğrenme Zihinsel Yorgunluk Yaratır mı?

13.11.2008
381
A+
A-

Öğrenme Zihinsel Yorgunluk Yaratmaz!
İnsan vücudundaki hücrelerin önemli bir özelliği arka arkaya gelen uyarılara yanıt verme sürelerindeki faklılıktır. Kas hücrelerinde bu süre, sinir hücresine oranla çok uzundur. Kas hücresi bir uyaranı aldıktan hemen sonra ikinci bir uyarana yanıt veremez ve bu süreye “yanıtsızlık süresi” denir. Eğer kas hücresine uyarıcılar arka arkaya gelir ve kas hücresi buna yanıt vermezse yorgunluk meydana gelir.
Buna karşılık sinir hücresinin yanıtsızlık süresi, kas hücresine göre çok daha kısadır. Yani sinir hücresi arka arkaya gelen uyaranlara yanıt verebilir ve kas hücresi gibi yorulmaz. Bu nedenle “çok öğrendim yoruldum” duygusu yanlıştır. Yorgunluk varsa kas yorgunluğudur, zihni yorgunluk değildir. Ancak öğrenme için gerekli protein zincirinin iyi kurulması için, sürekli değil aralıklı ders çalışmak gerekir.
Kaynak: Acar Baltaş- Üstün Başarı

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. sabri yıldız dedi ki:

    Böyle düzgün ve gerkli yazıların olduğu siteyle niye daha önceden tanışmadığıma üzüldüm.