ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Kelebek Rondu

28.02.2010
688
A+
A-

KELEBEK

Sözleri:
Uyan artık kalk uykudan,
Geldi bahar ey kelebek.
Mahrum musun sen duygudan?
Duymuyor musun kelebek?

Mahrum musun sen duygudan?
Duymuyor musun kelebek?
Çok uyudun kış gününde,
İlkbaharın bu gününde,

Çimenlikler bak önünde,
Ne uyursun ey kelebek.
Çimenlikler bak önünde,
Ne uyursun ey kelebek.

İnsanlardan korkmaz mısın?
Sesimizi duymaz mısın?
Mevsimlere uymaz mısın?
Ne uyursun ey kelebek.

E. MÜDERRİSOĞLU

Öğrenci sayısı: 9-11 kız öğrenci.

Kıyafet: Bir kız öğrenci beyaz tuvalet ve kanatla beraber kelebek kıyafeti giyer. Elinde çiçek dolu bir sepet bulunur. Diğer öğrenciler yalnız tuvalet giyerler.

Ayak hareketleri: Vals adımı

Oynanışı:

1. Kelebek hariç, diğer çocuklar eşit sayıda olmak üzere şarkısız olarak müzikle vals adımları ile elleri önde birleştirme ve yana açma hareketleriyle sahnenin iki tarafından girerler (Şekil: 1, kolları önde birleştirme ve yana açma hareketlerine vücut ve başta uydurulur). Sahne ortasında birbirlerine yaklaşan çocuklar, sağdan girenler soldan giren dizinin aynı numarasındaki çocuğun arkasından olmak üzere çapraz geçiş yaparlar, yan yana olmak üzere sahne ortasında iki dizi haline gelirler. Müzik bitince durarak tuvaletlerinin eteklerinden tutarlar.

2. Etek uçları ellerde olarak kelebek şarkısını söyleyerek oyunlarına devam ederler. “Geldi bahar ey kelebek” cümlesi söylenirken; kelebek oynayarak bir kolunda sepet, diğer eliyle de seyircilere çiçek atarak ortaya gelir ve yüzü seyircilere dönük olarak valse devam eder

3. Kelebek ortaya gelirken karşılıklı sıralar halinde oynamakta olan diğer çocuklar oyunlarına devamla evvela arkayı ve sonra yavaş yavaş olarak ön kısmı kapayarak halka olurlar. Tam halka haline geçtiklerinde; kelebek bunların etrafını dönerek ortaya girer ve bu zamanda şarkı bitmiş olur .

4. Şarkı bittiği için müzik başlar, halka halindeki çocuklar sahneye giriş hareketleriyle ortaya yerde oynayan kelebeğe doğru üç defa yaklaşma ve açılma hareketini yaparlar.

5. Eşler yüzyüze dönerek dansederler.

6. Eşler sağ ellerinin serçe parmaklarıyla yukarıda tutulmuş durumda ters dönerek dansa devam ederler.

7. Önde kelebek olmak üzere hepsi tek sıra haline geçer, kelebek sahnenin ön tarafına gelerek aynı hareket devam ederken arkasındakiler sahneye serpilmiş durumu alırlar .

8. Dağılmış durumda bulunan çocuklar şarkının birinci kıtasını söyleyerek ritmik hareketle elleri yana açarken (üç defa) üçüncüde; önce sağ ayağı ikinci üç defanın üçüncüsünde sol ayağı yana açarlar.

9. Kelebek sepet değiştirme hareketi yaparken diğerleri de elleriyle aynı hareketi taklit ederler (Sepet değiştirme; evvela sağ ve sonra sol elle yapılır el bir defa geriye doğru savrulduktan ve yerine getirildikten sonra sepet diğer ele geçer). Şarkı bittikten sonra oyunda sona erer.

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.