ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

GÜNEŞ RONDU

20.02.2010
725
A+
A-

GÜNEŞ

Sözleri:
Yıldızlar
Yıldızlar benek benektir,
Göklerin kuzuları,
Aydede hele pek hoştur
Seviyor yıldızları.

Oynarız bahçemizde biz,
Bizde birer yıldızız,
Geçiniriz kuzu gibi,
Hepimiz iyi kızız.

Güneş
İşte güneş de geliyor,
Aydınlanıyor her yer.
Canlılara rahat verir,
Semalarda yükselir.

Ay
Biz yürürüz o yürür,
Biz dururuz o durur,
Belki bizi tanıyor,
Temiz yüzü ne güzel.
İnce saçları tel tel,
Boynuna dolanıyor.
Biz yürürüz o da yürür,
Biz dururuz o da durur,
Belki bizi tanıyor.

İlhami Bekir TEZ

Öğrenci sayısı: 10 kız öğrenci.
Kıyafet: 8 kız beyaz tuvaletli (Yıldız), bir kız turuncu tuvaletli ve aynı renkte tüllü (Güneş), bir kız açık mavi tuvaletli ve aynı renkte tüllü (Ay). Güneşi temsil edenin başında ay modeli ve diğer 8 kızın başında ise yıldızı temsil eden yıldız modeli taçlar, yıldızların ellerinde üstleri sarılmış el fenerleri bulunur.

Ayak hareketleri:
1. Bir iki sayılarda sağ ayak öne ve her iki ayak üstünde sekme.
2. Üç ve dört sayılarda sol ayak öne atılarak iki ayak üzerinde sekme. Ayak değiştirirken müziğin ritmine uymak için beklenir.

Oynanışı:
1. Küçük ve seri adımlarla Ay’ı temsil eden çocuk girer ve sahnenin ön kısmında tülü ile beraber yere kapanır.
2. Ellerinde elektrik fenerleri bulunan kızlar; sol elleri kalçada ve sağ elleri ile fenerleri hareket ettirerek dört sayılı vals adımı ile sahnenin her iki tarafından girerler müziğin iki defa tekrarı devamınca Ay’a doğru ilerlerler ve ay etrafında yarım ay şeklinde sıralanırlar (Şekil: 1-2).
3. Yıldızlar şarkısını söylerken; ellerindeki fenerleri çapraz değiştirirler.
4. Aydede şarkısını söylerken; yere kapanmış bulunan ay kalkarak kendi etrafında vals adımları ile dönmeye başlar ve bu sırada yıldızlar iki sıra halinde sahnenin gerisine doğru aynı adımlarla yürürler (Şekil: 3). Şarkının biz dururuz kısmında yerlerinde sayarlar, aynı adımlarla sahnenin önüne doğru yürüyerek sahne ortasında yerlerinde durarak yüz yüze dönerler ve yıldızlar şarkısını söylerken ellerini çapraz tutarlar. Ay ise bu çapraz tutuşun arasından önden arkaya doğru ve arkadan öne doğru ağır ağır olmak üzere geçişler yapar. Müziğin iki defa çalınmasıyla ay ve yıldızlar ilk teşkil ettikleri yarım daireyi tekrar teşkil ederek yere kapanırlar.
5. Bu durumda güneş şarkısını söylemeye başlarken bir taraftan güneş görünür, vals adımlarıyla aralarından geçerek arka tarafta duran iki yıldız’a kanat germiş vaziyette duru (Şekil: 4).

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. gökbige dedi ki:

    merhaba öncelıkle bu guzel sıte ıçın sızlere teşekkuru bır borç bılırım ve bu nedenle teşekkür ediyoruuum 🙂 sınıf öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisiyim müzik dersinde final olarak bır ront oynanmaız ıstenıyor ve sıtenızdekı gunes rondu çok guzel ama müziğine ıhtıyacım var ona ulaşabıleceğim bir link ya da farklı bır şey iletebılırmısınız çok acil lazım final notum çok önemlı ne olurrrrr 🙁 şimdiden teşekkür ediyorum 🙂

  2. yasemin dedi ki:

    güneş rondunun müziği bir kaç gün içinde banada lazım lütfeeeeeeeeeeeeeeeen şimdideen teşekkür