ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Drupal’de Taksonomi Kavramı

31.07.2011
420
A+
A-

Taksonomi modülü, içeriklerin etiketler ve yönetim tarafından önceden tanımlanmış terimler kullanılarak sınıflandırılmasını sağlar. Sahip olduğu gelişmiş özellikler sayesinde, Taksonomi modülü, içerikleri sınıflandırmak için oldukça esnek bir araç sunar. Başlamak için, bir etiket ya da terim grubunu kapsayacak bir sözlük oluşturun. Tüm içerikler için kullanılabilecek tek bir serbest etiket sözlüğü oluşturabileceğiniz gibi, içeriğinizin belirli bir bölümü için gerekli olan ayrı sözlükler de tanımlayabilirsiniz. Örneğin renk sözlüğü (terimler: kırmızı, yeşil, mavi…) ya da ülkeler sözlüğü (terimler: türkiye, almanya, fransa, italya…)

Aşağıdaki listeden sitenizde tanımlanmış olan sözlükleri inceleyip düzenleyebilir, bu sözlüklerin kapsadığı terim ve etiketleri yönetebilirsiniz. Bir sözlük, Tür sütununda görebileceğiniz gibi, özel bir içerik türü için atanmış olabilir. Bu durumda sözlük, o türe ait içeriklerin oluşturulması ya da düzenlenmesi sırasında görüntülenecektir. Aynı içerik türüne atanmış birden fazla sözlük olması durumunda, sözlükler aşağıdaki sıraya göre listenirler. Bir sözlüğün listedeki sırasını değiştirmek için, İsim başlığı altında yer alan sürükle-bırak ikonuna tıklayıp, listede yer almasını istediğiniz sıraya taşıyınız (ikonu yakalayabilmek için fare işaretçisini ikonun üzerine getirip tıklayın, daha sonra basılı tutarak istediğiniz bölüme sürükleyin). Sıralamada yaptığınız değişikler, sayfanın altında bulunan Kaydet düğmesine tıkladığınızda kaydedilir.

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Yelda dedi ki:

    Teşekkür ederiz bu güzel bilgiler için.