CİLT SAĞLIĞINA DİKKAT ETMEK GEREKİR
Deri, vucudu dış etkenlere ve uyaranlara karşı korur, su ve ısı dengesine, bütünlüğüne katkı verir. Deri bölgesel olarak değişmekle birlikte 2-3 mm kalınlıkta( 3 tabaka) , yaklaşık 1,7 m2 civarında yüzey alanına sahiptir. Deri doğumla birlikte dış ve iç etkenlerin zararlı etkilerine en çok maruz kalan organımızdır.
Kimyasal ya da toksik maddelerle temas sonucunda oluşan hasar; o maddenin zarar verici etkisi ile doğru orantılıdır. Bazen bir madde ile bir defa karşılaşmada ortaya çıkan hasar diğer bir madde ile çok karşılaşmada oluşan hasardan daha çok büyüktür. Cilde dökülen asit yarası ile sürekli deterjana maruz kalan el hastalığı buna örnek verilebilir. Cildin vücutta oluşan tüm kimyasal olaylardan etkilendiğinide gözönünde tutmak gerekir ki allerji en sık görülenidir.
Duyarlılık insandan insana farklıdır. Deri rengi koyu insanlar daha dirençli, açık renkli deri, mavi gözlü ve özellikle kırmızı saçlı insanlar ise daha duyarlıdır. İrlanda, İskoç ve Galler halkları çok hassas olmalarının sebepleri hala araştırılmaktadır.
Cilt Sağlığına dikkat etmek gereklidir. Cilt Sağlığı ve Güzellik, her yaşta insanın en çok ilgi duyduğu alanların başında geliyor. Cilt sağlığı ve bakımı konularında derinin önemi bilinmelidir.
Deri her derdin kapısı, habercisi, yardımcısı, yok edicisi…dir. Bu sebeplerle derimizi, cilt hoşluğunda tutmak en temel hususladandır, sağlıkla…
Opr. Dr. Muharrem YILMAZ
Doktor bey gerçekten cilt sorunları çok önemli. Bilgilendirmeleriniz sayesinde çok şey öğreniyoruz. beyazokul.com u ve sizi çok seviyoruz.
Bilge