ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BİLGİSAYRI KONTROLLÜ KULLANMAK GEREKLİ

04.08.2010
368
A+
A-

AŞIRI BİLGİAYAR BAŞINDA KALMAK DEPRESYONA NEDEN OLUYOR
Uzmanlara göre 5 saattten fazla bilgisayar başında kalan insanların depresif özellikler sergileyebiliyorlar. Bunun yanında 10 saaten fazla oyun oynayanlarda ise sigara içki gibi bağımlılık etkileri görülüyor. Çin’de yapılan ve yüzlerce denekle yapılan bir araştırma internette günde beş saatten fazla zaman geçiren gençlerin depresyona yakalanma ihtimalinin, ortalama kullanıcılara kıyasla 1.5 kat daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

SOSYAL İLETİŞİMLERİ KESİLİYOR

Notre Dame Tıp Okulu öğretim üyesi psikiyatrist Lawrence Lam tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre, günde en az 300 dakikasını bilgisayar başında ve ağırlıkla internette gezinerek geçiren gençler bağımlılık belirtileri göstermeye ve sosyal iletişime ilgilerini kaybetmeye başlıyor.

KLİNİKLİK DEPRESYON BELİRTİSİ
Günde ortalama 10 saatten fazla internet veya bilgisayar oyunlarıyla meşgul olan gençlerin durumuysa daha vahim. Bu gençlerin önemli bir bölümünde narkotik bağımlılığına benzer semptomlara rastlanıyor. Bağımlılık 9 ayı geçtiğinde klinik depresyon belirtileri gözleniyor, aile ve arkadaşlardan sıkılma ve kaçma eğilimi izleniyor.

13-18 YAŞ ARASI TEHLİKELİ

Araştırma sonucuna göre 9 ayı geçen bilgisayar bağımlısı gençlerde depresyon oranı yüzde 84. Yaşları 13-18 arasında değişen 1041 gencin katılımıyla yürütülen araştırmanın raporu, Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine adlı bilim bülteninde yayımlandı.

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. gokceada dedi ki:

    kesinlikle katılıyorum …