ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Avukatlık Hakkında Genel Bilgiler

18.02.2018
845
A+
A-
Avukatlık Hakkında Genel Bilgiler

Yazıyı görüntüle

Avukatlık mesleği her zaman insanların ilgi odağı olmuştur. Adalet kavrımı hukuk kuralları ile örtüştüğü zaman anlamını bulur. İyi bir avukat adaletin tecelli etmesi için çalışan avukat demektir. Başarılı bir avukat olmak demek aynı zamanda hatırı sayılır bir gelir sahibi olmak demektir.

destekegitimi com olarak, Üniversite öğrencisi adayı arkadaşlarımızın tercihlerinde  yardımcı olmak için, popüler bölümlere ait meslekleri tanıtıyoruz. Tüm zamanların en çok tercih edilen yüksek öğrenim alanları arasında bulunan hukuk öğrenimi sonucunda avukat unvanı almak mümkün. Hukuk fakültelerini bitiren kişiler sadece avukat değil, hakim ya da savcı olabiliyor. Bunların yanında akademik görev alabilmekte, sınavla kaymakam olabilmekte ya da noterlik yapabilmektedir.

Avukatlık Nedir? Nasıl Avukat Olunur?

Avukat, davalı ya da davacı tarafın haklarını savunmak, yasal işlemlerle ilgili danışmanlık yapmak, kanunlarla ilgili gelişen durumlarda bilirkişilik yapan meslek erbabıdır. Avukatlık mesleğinin gereği olarak savunulan kişinin davalı ya da davacı olması fark etmez. İyi bir avukat, yürürlükteki kanunları iyi bilen, davanın seyrini değiştirecek unsurları bulan, donanımlı, dinamik bir kişiliğe sahiptir.

Avukat olmak için üniversitelerin Hukuk fakültelerinden mezun olmak, bir avukatlık bürosunda staj yapmak yeterlidir. 

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. kırtasiye malzemeleri dedi ki:

    Herkes kendi işinde uzman sende ölesin çok güzel bilgi teşekürler

  2. Pelin Su dedi ki:

    Ben bu yıl Ankara üni. Hukuk fakültesine girebileceğimi düşünüyorum. Kazanırsam burada yazarım. Avukat olmak hayalim evet 🙂