ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Anti-Malware Freeware

30.05.2014
816
A+
A-

Anti-Malware Freeware ile Antivirus XP 2008 Temizliği Gün geçtikçe çoğalan zararlı yazılımlara son zamanlarda bir Malware olan Antivirus XP 2008 adlı baş belası bir yazılım daha eklendi. Çözümü için http://www.bleepingcomputer.com adresinden indireceğiniz bir yazılım yeterli.  Yazılımın adı; Malwarebytes’ Anti-Malware. Malwarebytes’ Anti-Malware Freeware (ücretsiz) bir yazılım. Ücretli (Pro) sürümünde ise ileri tarihlere tarama ekleme ve aktif koruma özellikleri bulunmaktadır. Kurulum tamamlandıktan sonra program kendini kısa sürede güncelliyor ve Türkçe ara yüzü geliyor. Hızlı Tarama seçili iken Taramaya Başla butonunu tıklıyoruz. Yaptığımız tarama sonucunda, sistemizde güncel bir Antivirüs + frewall olmasına karşın Virüslü Nesneler olarak tanımlanan 18 tane zararlı yazılım bulunması ilginç geldi bize. Tarama bittikten sonra çıkan mesaja tamam deyince Tarama Sonuçları butonuna basıyoruz. Kırmızıyla listenen, Adware, Trojen vs yazılımlarından, tümünü temizle tuşuna basarak kurtuluyoruz.

Yazılımı aşağıdaki linkten  yükleyiniz.

Malwarebytes Anti-Malware 3.3.1.2183 Download

Programı kurduktan sonra çalıştırınız. Program bir sürü işlemden sonra sisteminizde bir temizlik yapacak ve size rapor olarak sunacaktır…

Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatınız…

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
  1. legalforce dedi ki:

    Vallahi size nasıl teşekkür ederim bilmem.Beni büyük bi dertten kurtardınız.Yoksa sistemim gitmişti,formatlıcaktım.
    Yakın zamanda,Windows/system32 ye Hozr.dll diye bi müsibet yapışmıştı.bi kaç anlayan arkadaş sordum,hiç duymadım virüs olma şüphesi vardemişti, ama virüs prog.her taratmamda bi şey bulamıyordu.Araştırmalarım sonucu size rastladım ve verdiğiniz Malwerebytes le olayı hallettim.Çok sağolun.Bir TROJAN olduğu kesin.Ama şaşırdığım virüs prog.bunu nasıl es geçti.Hep güncel çünkü.Virüste iyi tahmin ettiğim gibi Malwere ve Trojan da sınıfta kalıyor.Bazı internet sitelerinde araştırdım.Benim derdim şuymuş,BHO: AmskerBar – {B05D1A1E-9F4C-4CCE-91AD-DB5CFF9796DD} – C:WINDOWS system32hozr.dll. O2 – BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper …vallahi ben bişi anlamadım,siz bu işin uzmanısınız.Derdimin tam olarak ne olduğunu,bilgisayarıma ve ağ ortamıma ne gibi zararlar açacağını,ne gibi yollarla bulaştığını ve şimdi tam kurtulup kurtulmadığımı yazarsanı sevinirim.Çok teşekkür ediyorum.Saygılar..

  2. admin dedi ki:

    Sorunuzu çözdüyseniz ve bizim de katkımız varsa ne mutlu bize. yazımızda belirttiğiniz programı indirip uygulamayı çalıştırdıysanız sorununuz çözülmüş demektir. Her yeni gelişen yazılım ortamı beraberinde güvenlik problemi ve çözümünü de getiriyor. Güncel antivirüs programlarının trojen vs. leri atlaması doğal. Eğer ev kullanıcısıysanız, AVG nin ücretsiz programları sizi korumaya yetecektir.

  3. legalforce dedi ki:

    sayın admin,zaten verdiğiniz programla tüm sistemi tarattım,15 trojan buldu.Çok güzel bir yazılım.Ben bir ev kullanıcısıyım,sürekli prog.indiririm,sanırım sorunum da indirip kurduğum bi prog.kaynaklanmıştı.AVG bir zamanlar kullanmıştım,güzel prog.şuan lisanslı olarak NOD32 kullanıyorum.Sürekli güncel.Ama merak ettiğim,bu tip antivirüsler nedenve niçin yeterli trojan,malvere,vs.koruması sağlayamıyor,oysa Eset NOD32 ödül almış bir yazılım.
    ikinci olarak,bana bulaşan,HOZR.DLL hakkında bilgin varmı,ne gibi zararlara yol acar bu tip yazılımlar.Doğrudan,system32 ye yerleşen bi tür bu.İlk msj.da ayrıntılı olarak bu zararlıyı yazmıştım zaten.
    Teşkkr ediyorum herşey için..

  4. admin dedi ki:

    Bildiğiniz gibi bütün bu; Virüs,trojen,Adware,Malware ve Spyware adı verilen “zararlı yazılımlar” virüs dışında kalanlar; antivirüs programları tarafından tanınmıyorlar.
    Kötü niyetli yazılımlar genel olarak;
    Sisteminizden dışarı telefon çevirisi yapan dialer (auto-dialer – otomatik çevirici),
    Uzaktan yönetim araçları(remote control – uzaktan kumanda),
    Özel bilgi toplayıcıları (spyware – casus yazılım), genellikle reklam araçlı olmak üzere istenmeyen pencereler gösteren yazılımlar (adware), bilgisayarınıza yerleştirilen ve amacı bastığınız tuşları kaydederek, sisteminizi ele geçirmeye yarayan keyloggerler.
    Kaba olarak; virüsler, birer programdır, kendi kendilerini kopyalarlar, bir dosyadan başka dosyaya bulaşıp çoğalırlar.bir programın sonuna kendini ekleyebileceği gibi, o programı silip üzerine kendini kopyalayabilirler. pc de yavaşlama kilitlenmeye yol açabilecekleri gibi dosyaların bozulmasına,pc nin kendini formatlamasına, bios ayarlarının bozulmasına yol açabilir, sisteminizi tümden çökertebilirler.

    spywareler, casus programlardır. temel amaçları kuruldukları bilgisyarda bilgi toplamak ve bunları yaratıcılarına, göndermektir. bu bilgiler sizin hangi tür sitelere girdiğiniz, bu sitelerde ne kadar kaldığınız olabileceği gibi, kredi kartı bilgileriniz, şifreleriniz de olabilmektedir. özellikle internet üzerinden bankacılık işlemleri ,alışveriş yapanlar için tehlike arz edebilirler.

    Trojanlar, bilgisayara başka birisinin işlem yaptırmasını sağlamak amaçlı arka kapılar açan programlardır.truva atı olarak da bilinir. yararlı gibi görünürler fakat kötü amaçlı faaliyetler için yaratılmışlardır. trojanın yazarı tarafından belirtilen portu açan veya yazarın belirlediği bir mail adresine veya web bölgesine yazarın istediği bilgileri aktarabilirler.virüsden farkı kendi kendisini kopyalayamaması daha doğrusu çoğaltamamasıdır.

    Tüm bunların yanında muhtemel kötü amaçlı yeni yazılımlar güncel olarak oluşturulma ve çoğalma potansiyeli taşımaktadır.

    Bilgisayar veri güvenliğimizi tehdit etmesi yanında yavaşlama,kilitleme gibi ek zararları da vardır. Genellikle warez içerik sunan sitelerden ve crack, keygen tarzı dosyaların çalıştırılması ile bilgisayarımıza yerleştirilmektedir. Bunun dışında direkt olarak, kurbanın bilgisyarında çalıştırılması için mail ekli olarak da gönderilmektedir. Gator,kazaa, imesih vb yazılımlar… zararlı yazılımların bilgisyarımızıa taşınmasına neden olabilirler.

    Bunun için de aşağı yukarı tüm güvenlik firmaları, bu tür zararlı yazılımlara karşı önüne ANTİ eki getirdikleri toolslar çıkartmaktadır.

    Birinci mesajda size sözünü etmeye çalıştığımız güvenlik çözümünden kastımız budur. AVG Tools olarak düşündüğümüz ücretsiz olan çözümler ev kullanıcıları için yeterlidir. Örneğin http://www.avg.com/download?prd=triais adresinden indirilebilen AVG Internet Security 8.0 yazılımı içerisinde çeşitli güvenlik çözümleri bulunmaktadır.