ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

En İyi 20 Açık Kaynak PHP CMS

26.04.2013
1.444
A+
A-

Web sitesi tasarımcılarının tercihi açık kaynak kod kullanan içerik yönetim sistemleri ise seçimde zorlandıkları bir gerçek. Açık kaynak CMS tercihindeki en önemli faktör bu scriptlerin milyonlarca kullanıcı ve en önemlisi binlerce koder tarafından denetleniyor olması. Cms seçiminde güncelleme desteği çok önemli. Yine bu ücretsiz scriptlerin, kişisel sitelerden tutunuz da bankacılık sitelerine kadar bir çok kullanıcıya hitap edecek denli profosyonel olduğu aşikar. Genellikle modüler (eklentiye dayalı) yapılarıyla esnek bir kodlama yapısına sahip olan Drupal, Joomla ve Xoops gibi tanınmış PHP CMS ler yanında son sürümüyle artık kesinlikle PHP 5X ihtiyacı olan WordPress de SEO uyumu ve kullanım kolaylığı yanında paralı parasız eklenti ve tema dsteğiyle ön plana çıkıyor. Destekegitimi.net olarak bizler de yabancı kaynaklardan da yararlanarak, en çok gelecek vaadeden 20 CMS yi (içerik yönetim sistemi) sizler için inceledik.

1. WordPress

WordPress güçlü ama kullanımı kolay bir içerik yönetim sistemidir. Başlangıçta bir bloglama platformu olarak tasarlanmıştır.  Ancak, yavaş yavaş popüler olmaya ve editlenerek ve güçlü eklentileri ile bir CMS halini almıştır. özelleştirilebilir. WordPress SEO eklentileri için.. WordPress kaynakları için türkçe kurulum dosyaları ve temaları ile destek forumları için, http://www.wp-tr.org/ adresini ziyaret etmeniz yeterli.

2. Drupal

Drupal ücretsiz ve açık kaynak kodlu modüler çerçeve ve PHP ile yazılmış bir İçerik Yönetim Sistemi (CMS).  Drupal küçük kişisel bloglardan tutun da büyük kurumsal ve siyasi parti sitelerine kadar değişen  birçok farklı türde ve geliştirilebilir sistem olarak kullanılır. Drupal geliştirilebilir, esnek yapısıyla her yıl net kullanıcıları arasında yapılan oylamlarda en iyi CMS seçilmektedir. Drupal ile web ihtiyaçlarının tümünü kaşılamak mümkündür.

3. Joomla

Joomla ile güçlü Web uygulamaları oluşturmak mümkündür. Ödüllü bir içerik yönetim sistemi (CMS) olan Joomla ülkemizde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Kolay kullanım ve genişletilebilirliği dahil birçok artı yönleri ile Joomla en popüler Web sitesi yazılımıdır. Daha da iyisi, Joomla serbestçe ve herkes tarafından kullanılabilir açık kaynak kodlu bir çözümdür.

4. Frog CMS

Kurbağa anlamına gelen Frog, şık bir kullanıcı arayüzü, esnek şablon sayfa yapısı, basit kullanıcı yönetimi ve izinleri yanı sıra, dosya yönetimi için gerekli araçları sunarak içerik yönetimini basitleştirir. Frog CMS ile ilgili ingilizce kaynak ve dosyalara http://www.madebyfrog.com/ adlı siteden ulaşabilirsiniz. Sitede Frog CMS kurulumu yanında eklenti, teme yapımı ile kararlı sürümüne ulaşmak mümkün. Basitleştirilmiş İçerik Yönetim Sistemi sloganı ile karşımıza çıkan Frog CMS bilinen CMS lerden sıkılananlar için önereceklerimizin en başında bulunuyor.

5. SilverStripe

SilverStripe Sapphire, bir nesne yönelimli PHP5 web uygulaması olarak; Model-view-controller (MVC) mimarisi, web tabanlı uygulamaları oluşturmak için popüler bir yaklaşıma dayanmaktadır. Sapphire, ortak programlama görevleri ile ilgili yükü azaltır ve mantıksal ve yapısal bir şekilde kod yazmak için geliştiriciler olanak sağlar.

SilverStripe CMS bu güçlü yapı ile kısa sürede bağımsız bir çerçeve üzerine inşa edilmiştir ve bu nedenle ayrı bir çerçeve sağlamak ve sadece içerik yönetimi odaklanmak daha geleneksel ile sizin yapabileceğiniz daha geliştiriciler SilverStripe İYS ile daha fazlasını yapabilirsiniz.
SilverStripe ile ilgili kaynak dosayalar ve yardım için site: http://silverstripe.org/

6. Mambo

Mambo basit web sitelerinden karmaşık kurumsal uygulamalara kadar kullanılabilecek tam özellikli, ödüllü bir içerik yönetim sistemidir. Bir çok devlet portalı, kurumsal intranet ve extranet, e-ticaret siteleri, kar amacı gütmeyen sosyal kuruluşlar, okullar, kilise ve topluluk siteleri için tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır.

Sadelik içinde Güç
En zorlu internet veya intranet sitesi için yeterince güçlü, herkesin kullanabileceği için yeterince basit!

Mambo Basittir!
Sezgisel, kullanıcı dostu web tabanlı bir arayüze sahiptir.

Kolay kurulum
Linux, Windows, IIS, Mac OS X, FreeBSD web sunucularında birkaç dakika içinde kurululumu yapılabilir. Karmaşık prosedürlere Mambo kurulumunda yer yoktur. Ayrıca Fantastico yoluyla paylaşılan barındırma sunucularda mevcuttur.

Eşsiz Esneklik
Yüzlerce uzantıları, eklentileri ve add-on ürünler ile Mambo kullanılabilir. Bu forumlar, resim ve multimedya galerileri, e-ticaret ve alışveriş sepetlerini, müşteri ilişkileri yöneticileri, sitenizin tema için şablonlar, doküman yönetimi araçları ve daha pek çok araç içerir.

Tasarruf, zamandan tasarruf edin!

Bir kez Mambo kurulur, sezgisel, web tarayıcı tabanlı editörü aracılığıyla içerik oluşturmak ve güncellemek için teknik olmayan kullanıcılar için bile çok basittir. Mambo, daha fazla kontrol, verimlilik ve içerik değeri sağlayacak verimlilik artışı sunmak için dizayn edilmiştir.

Aktif Topluluk
Nitelikli geliştirme ekibi ve güçlü, aktif, dünya çapında bir topluluk.

Çoklu Dil
Türkçe de dahil olmak üzere dünyadaki yaygın dillerin tümüne sahip bir dil dosyası paketi vertabanına sahiptir.

Olgun
7 milyondan fazla indirme ile 8 yaşında, Mambo, tüm dünyada kişisel web siteleri, kurumsal intranet ve extranet güç şey siteler kullanılmaktadır.

Uyarlanabilir
Mambo, dünyanın en popüler web tabanlı uygulamaları için kullanılan PHP programlama dili ile yazılmıştır. Mambo bugün mevcut olan en güçlü içerik yönetim sistemleri için genişletme ve esneklikiğe sahip kod yapısı sunmaktadır.

Açık Kaynak

Mambo, özgür yazılım, Linux ve diğer popüler Açık Kaynak yazılımı olarak, GNU Genel Kamu lisanslıdır. Mambo, GNU / GPL Version 2 kullanır.

Mambo için kaynak

7. TYPOlight

TYPOlight bir PHP 5 CMS’dir ve canlı güncelleme, Ajax ve Web 2.0 teknolojilerinin kullanımı gibi çok sayıda özelliğe sahiptir. http://www.typolight-cms.de/

8. Concrete5

concrete5 PHP ile yazılmış bir ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir içerik yönetim sistemi. Concrete5 basit bir yönetici arayüzüne sahiptir. Yönetici olarak giriş yaptıktan sonra düzenleme araç çubuğunu kullanarak web sayfasını düzenleyebilirsiniz. Concrete5 kurulum dosyalarını indirmek ve daha ayrıntılı bilgi için http://www.concrete5.org/

9. Textpattern

Artık Php 4 ile çalışabilen nadir CMS lerdendir.Textpattern popüler içerik yönetim sistemidir. Çalışması için en az PHP 4 ün yeterli olması, Textpattern CMS’ yi kimi güncelleştirilmemiş sunucular için aranılır hale sokmuştur. Textpattern CMS, çeşitli özelleştirmeler için kullanabileceğiniz birçok eklentiye sahiptir. http://textpattern.com/

10. Symphony

Symphony şablonlama dili olarak XML/XSLT’yi kullanan bir İYS’dir. Symphony web sitelerinin URL yapısından yayımladıklarınızın bulunduğu ortama kadar sevdiğiniz her şeyi kişileştirmenizi sağlar. Programlamacı olmayan biri için bu CMS’yi öğrenmek karmaşık olabilir.

11. MODx

MODx hem PHP uygulama frameworkü hem de içerik yönetim sistemidir. MODx, Web 2.0 Ajax teknolojisini tamamen destekleyen bir API sunan ilk PHP içerik yönetim sistemidir.

12. Habari Project

Habari çok tavsiye edilen açık kaynak kodlu bir bloglama platformudur. Özellikle modern web barındırma çevreleri için yazılmaktadır ve modern nesne odaklı programlama tekniklerini kullanmaktadır.

13. CMS Made Simple

CMS Made Simple oldukça fazla özelleştirilebilir ve indirebileceğiniz çok sayıda Modüller bulunmaktadır. Belgelendirme eksiksiz olup takip etmesi kolaydır. Adı da üstünde olduğu gibi öğrenilmesi ve kullanılması oldukça kolaydır.

14. ImpressCMS

ImpressCMS topluluk tarafından geliştirilmiş bir İçerik Yönetim Sistemidir. Oldukça ölçeklenebilir ve online toplulukları yönetmek için çok faydalıdır.

15. Exponent CMS

Exponent web sitelerinin sayfalarının görüntülendiği şekliyle sayfa üzerinde düzenlenmesini sağlayan sezgisel ve esnek bir içerik düzenleme sistemdir. Resmi sitesinden modüller ve temalar da indirebilirsiniz!

16. MiaCMS

MiaCMS Mambo CMS’nin bir koludur. Güçlü ve genişletilebilir bir üçüncü taraf uzantı sistemi ve esnek site temalaştırma özellikleri bulunmaktadır. MiaCMS, OpenID’yi desteklemekle birlikte, istikrarlı ve yetkin bir İYS olarak düşünülebilir.

17. Jojo CMS

Jojo CMS arama motoru dostudur. Makalenizce SEO dostu URL varsa Jojo www/www olmayan alanlarla sizin yerinize ilgilenecektir. SEO dostu olmasının yanı sıra, Jojo ayrıca ürün veritabanları, bloglar, resim galerileri ya da hoşunuza giden ne varsa ekleyerek işlevselliğini de artırır.

18. TYPO3

TYPO3 Web’de ve dahili ağlarda şirket amaçları için geliştirilmiş Açık Kaynak Kodlu bir içerik yönetim sistemdir. Hazır-yapılmış arayüzler, fonksiyonlar ve modüllerin tamamını bünyesinde barındırırken, tam esneklik ve genişletilebilirlik sağlamaktadır.

19. Elxis CMS

Elxis CMS Arama Motoru Dostu URL, güçlü güvenlik, ayarlanabilir üye listesi ve tam kullanıcı profilleri gibi birçok özelliğe sahiptir. Otomatikleştirilmiş görevleri, modern tasarımı, AJAX teknolojisi ve çok dilli arayüzü daha üretken olmanıza yardımcı olur.

20. Chyrp

Chyrp hafif bir bloglama platformudur ve bloglama motoru olarak Twig’i kullanmaktadır. Tutorialları ve kullanıcı kılavuzları eksiksizdir ve ana sayfasından birçok yararlı modül indirebilirsiniz.

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. typo3expert dedi ki:

    typo3 20 sene üzerinde binlerce yazılımcı tarafindan geliştirilen, son derece güvenli ve yeni cikan güvenlik aciklarinin en kisa sürede kapatildigi güncel php sürümleri ile (php>=7) mükemmel ve cok hizli bir sekilde calisan enterprise icerik yönetim sistemidir.

    genellikle avrupada kullanilan bu cms sistemi suan türkiyede cok yaygin degil. yayginlasmamasinin nedenlerinin baslica nedeni dokümanlarinin tamamen ingilizce olmasi ve türkce kaynagin yok denilebilecek kadar az veya cok eskimis olmasidir.

    bu eksigi tamamlamak icin 2018 senesinde yayina baslayan bir youtube kanali acildi. kanalda türkce typo3 dersleri verilmekte, sifirdan baslayip en güncel typo3 sürümleri tanitan, kurulus ve isleyisini görüntülü anlatan derslerde typo3’ün nasil kuruldugunu ve kisa sürede bir websitesini nasil adam edebileceginizi detaylari bir sekilde ele aliyor.

    su an sadece bir kac ders ve hocanin bozuk bir türkcesi olsa bile türkiye genelinde bu mükemmel ve en önemlisi open source yani bedava olan bu cms sisteminin türkiyede yayginlasmasi ve cms yazilimcilarin typo3’e daha iyi hakim olabilmesi icin gercekten paha biçilmez bir Türkçe destek.

    İlgilenen arkadaşlara: youtube’de “typo3okulu” diye arayin ve “typo3 okulu, türkçe kaynaklı dersler” kanalina destek olun.