ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Şimdi Okuma Zamanı!

20.08.2010
393
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) , ”Şimdi Okuma Zamanı” konulu proje uygulayacak.

Talim Terbiye Kurulu’nun, ”okuma kültürü geliştirmek, okuma bilinci oluşturmak, metinlerin söz varlığını belirlemek” amacıyla ”Okuma Kültürü ve Etkili Dil Kullanımı (Şimdi Okuma Zamanı)” başlıklı proje hazırlığına başladığı duyuruldu. 

Projenin iki yıl sürmesi planlanıyor. Proje kapsamında, neler yapılacağı konusunda Ekim ayında bir çalıştay düzenlenecek. Çalıştaya okuma kültürü, çocuk edebiyatı, söz varlığının geliştirilmesi konularında çalışan akademisyen ve öğretmenlerin katkı sağlaması ve konuyla ilgili tüm tarafların katılımı amaçlanıyor. Katkıda bulunmak isteyenler Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına başvurabilecek.

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Merdan Tufan AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de okuma alışkanlığı bulunmadığını belirterek, dünyada ”az okuyan” ülkeler arasında yer aldığını ifade etti. Tufan, çocuklarda okuma bilincinin, kelime hazinesinin geliştirilmesi ve okuma kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla böyle bir proje hazırlığına başlandığını kaydetti.

Çocukları kitap okumaya zorlamak yerine bunun bir davranış haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Tufan, şunları söyledi:

”Avrupa ülkelerine gittiğinizde, metroda, parkta, diğer yerlerde herkes elinde bir kitap, okuyor. Bizim de bunu sağlamamız lazım. Zoraki okutmayla kitap okuma bir davranış haline getirilemez. Anaokulundan itibaren bu anlayışı yerleştirmemiz lazım. Projemiz de zaten bunu hedefliyor, okumayı bir alışkanlık, bir kültür haline getirmek.”

Belirlenen hedefe hangi yöntemlerle ulaşılabileceği, neler yapılabileceği konusunda herkesin katkıda bulunabileceğini ve görüşünü iletebileceğini belirten Tufan, bunun toplumsal bir hizmet olduğunu, basın yayın organlarına da önemli görevler düştüğünü kaydetti

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.