ALTIN
DOLAR
EURO
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sulu Boya ile İp Baskısı yapma Becerisi

02.12.2012
3.456
A+
A-

suluboya ile ip baskısı yapmaÖzel eğitim Uygulamalarından beceri kazandırmaya yönelik çalışmalara örnek oluşturabilecek plan ve dokümanlara devam ediyoruz. Destek eğitimi olarak; akademik yeterliliğe sahip makaleler yanında staj düzeyindeki çalışmalara da yer vermeye devam ediyoruz. Sitemize yoğun bir şekilde doküman gönderiliyor. Bu dokümanların içerisinden seçim yapmak ve özellikle başka sitelerde yayımlanmamış olanları seçmek zamanımızı alıyor. Bu uğraşı bir o kadar da zevkli ve umut verici. Sizler de Eğitimin her alanındaki özgün çalışmalarınızı bize destekegitimi@gmail.com adresine ulaştırabilirsiniz.

SULU BOYA İLE İP BASKISI YAPMA BECERİSİ
PERFORMANS ALIM PLANI
ARAÇ-GEREÇ: Sulu boya, Su kabı, Resim kâğıdı, İp
ORTAM: Performans alımına başlamadan önce çocuğun dikkatini dağıtacak uyaranlardan arındırılmış bir ortam hazırlarım. Bunun için ortamda bulunan resim, çöp ses çıkartan saat… Vb varsa bu uyaranları ortamdan çıkartırım. Sadece çalışılacak masa, çocuğun oturacağı sandalye, öğretmen sandalyesi, kayıt çizelgesi ve çalışılacak malzemeleri ortamda hazır bulundururum. Öğrencinin oturacağı sandalyenin ve önündeki masanın çocuğun boyuna uygun olup olmadığına bakarım. Değilse çocuğun oturduğunda ayaklarının yere değeceği bir sandalye kullanırım. Kullanılan masanın boyunun öğrencinin göğüs hizasında olmasına dikkat ederim. Ortamın yeterince ışık alıp almadığına bakarım. Yeterince ışık almıyorsa ışığı yakarım. Çalışacağım yerin sıcaklığının yeterli olup olmadığına bakarım. Sıcak ya da soğuk olma durumuna göre ek uyarlamalar yaparım. Ortamda bulunan camları kapatırım ki dışarıdan gelen sesler çocuğun dikkatini dağıtmasın. Çocuğa fiziksel ihtiyaçlarının (tuvalet, susuzluk)olup olmadığını sorarım. Varsa gidermesini sağlarım. Performans alımının saatini çocuğun ilaç alıp almadığı ve alıyorsa o zamana denk gelmeyecek bir zamanda yaparım. Öğrencilerin öğretim sırasında kullanacağı araçları masalarının üzerine koyarım. Kâğıtlarını, uzun kenarı öğrenciye dönük olacak şekilde önüne koyarım. Suluboyayı kâğıdın hemen üstüne; su kabını öğrencinin kullandığı eli tarafındaki kağıdın üst köşesine; fırçanın kıllı kısmı öğrenciye dönük şekilde kullandığı eli tarafına; ipi de fırçanın hemen yanına koyarım. Öğretim sırasında kullanacağım araçlarımı da aynen öğrencininki gibi kendi önüme dizerim. Kendi sandalyemi öğrencinin kullandığı eli tarafına hafif çaprazına gelecek şekilde yerleştiririm Kayıt çizelgemi öğrencinin dikkatini çekmeyecek bir şekilde kullandığım elim tarafında olacak şekilde yerleştiririm. Kapıya çalışma var yazısını asarım. Tüm bunları yaptıktan sonra öğrenciyi içeri alırım ve çocuğun sırtı pencereye bakacak şekilde oturmasını sağlarım.

Destekegitimi
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.